Van Feut naar Lid: De start van je studenten leven

By Published On: juni 16th, 2024

De Start als Feut bij ZHTC dé Studentenverenigingen Zwolle

Als feut bij ZHTC de leukste van alle studenten verenigingen zwolle begint jouw reis binnen de studentengemeenschap van HBO Zwolle. De eerste kennismakingsperiode zit vol met spannende activiteiten, feesten en ontmoetingen met medestudenten die al lid zijn van de studenten vereniging . Tijdens de introweek beleef je samen met de introcommissie, mentoren en andere feuten uitdagende opdrachten, kroegentochten en kamperen op de introcamping. Je vormt snel banden die verder gaan dan alleen je studententijd, met herinneringen die voor altijd zullen blijven bestaan.

Eerste activiteiten en ontmoetingen met de vereniging

Na de introweek gaat je feutenperiode verder met diverse activiteiten. Deze helpen je om steeds bekender te raken met de vereniging en haar leden. Je leert de tradities kennen, zoals de disputen en het jaarlijkse paard-evenement, en ontmoet allerlei mensen, waardoor je je steeds meer onderdeel voelt van de groep. Deze activiteiten zijn essentieel om je thuis te voelen binnen de vereniging en bieden een geweldige kans om te netwerken en je sociale vaardigheden te verbeteren.

Studenten genieten van een levendig intro feest in de tuin van ZHTC in Zwolle,

Verdieping in Studentenvereniging Zwolle

Tijdens je feutenperiode verdiep je je in de cultuur en gewoontes van de vereniging. Dit proces helpt je om de waarden en normen van de vereniging te begrijpen en om een hechte band op te bouwen met andere leden.

Je ontdekt de betekenis van nomos binnen de vereniging en hoe dit een belangrijke rol speelt in het dagelijks leven van de leden. Deze verdieping maakt je bewuster van je eigen rol binnen de vereniging en helpt je om actief bij te dragen aan de gemeenschap.

Leerzaamheid van lidmaatschap

Het lidmaatschap van een studentenvereniging biedt meer dan alleen sociale voordelen. Het is een kans om te groeien als persoon, nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en waardevolle ervaringen op te doen die je toekomstige carrière ten goede komen. Je leert omgaan met verantwoordelijkheid, samenwerken in commissies en het organiseren van evenementen. Deze ervaringen zijn niet alleen leerzaam maar ook essentieel voor je persoonlijke ontwikkeling.

De introcommissie poseert op in hun commissie kleding op een brug in Zwolle

Borrels en feesten

Borrels en feesten zijn een essentieel onderdeel van het leven binnen de vereniging. Deze evenementen bieden de perfecte gelegenheid om te ontspannen, plezier te hebben en je medestudenten beter te leren kennen. Van wekelijkse borrels tot grote themafeesten, er is altijd wel iets te doen. Deze sociale bijeenkomsten helpen je om de balans te vinden tussen studie en ontspanning, en zorgen ervoor dat je volop kunt genieten van je studententijd.

Balans tussen Studie en Studentenvereniging Zwolle

Een van de uitdagingen van het lidmaatschap van een studentenvereniging is het vinden van de balans tussen je studie en sociale activiteiten. Het is belangrijk om je tijd goed te beheren en prioriteiten te stellen om succesvol te zijn in beide gebieden. De vereniging biedt vaak studie-avonden en workshops om je te helpen je academische doelen te bereiken zonder dat je sociale leven eronder lijdt. Zo kun je optimaal profiteren van alles wat de vereniging te bieden heeft.

Studieresultaten behouden

Ondanks de vele sociale activiteiten is het cruciaal om je studieresultaten op peil te houden. De vereniging biedt vaak ondersteuning en begeleiding om je te helpen je academische doelen te bereiken. Dit kan variëren van studiebegeleiding door ouderejaars tot het organiseren van gezamenlijke studiebijeenkomsten. Door gebruik te maken van deze hulpbronnen, kun je zowel academisch als sociaal succesvol zijn.

Groep studenten die gezellig samenkomen op de sociëteit met een muurschildering op de achtergrond. Sommigen spelen pool, anderen genieten van een drankje en dat in speciale commissie kleding.

Support van medeleden en ouderejaars

Een groot voordeel van het lidmaatschap is de steun van medeleden en ouderejaars. Zij kunnen je adviseren, helpen met studievraagstukken en je introduceren in hun netwerk, wat je persoonlijke en academische groei bevordert. Deze onderlinge support is een van de grootste krachten van de vereniging en helpt je om je volledig te ontwikkelen tijdens je studententijd.

Lid zijn van Verenigingen in de studentstad Zwolle

Het lidmaatschap van een studentenvereniging in Zwolle is een onvergetelijke ervaring. Het biedt talloze kansen voor persoonlijke groei, het opbouwen van vriendschappen en het creëren van blijvende herinneringen. Door actief deel te nemen aan het verenigingsleven draag je bij aan het unieke en levendige studentenleven in de stad. Je speelt een actieve rol in het vormgeven van de gemeenschap en geniet van alles wat het studentenleven te bieden heeft.

Drie van onze leden poseren voor de foto!

Terugblik op je persoonlijke groei

Aan het einde van je eerste jaar als lid kun je terugkijken op een periode van significante persoonlijke groei. Je hebt nieuwe vaardigheden ontwikkeld, waardevolle ervaringen opgedaan en je bent gegroeid als persoon. Deze ervaringen vormen een solide basis voor je verdere studententijd en toekomstige carrière.

Bijdrage aan het unieke studentenleven in studentenstad Zwolle

Als lid van een studentenvereniging draag je bij aan het unieke en levendige studentenleven in Zwolle. Je speelt een actieve rol in het vormgeven van de gemeenschap en geniet van alles wat het studentenleven te bieden heeft. De reis van feut naar lid is een leuke ervaring vol uitdagingen, plezier en persoonlijke groei. Het is een periode waarin je jezelf leert kennen en onderdeel wordt van een hechte gemeenschap waar je later nog veel contact mee gaat hebben.

Voor meer informatie en contactgegevens kan je vrijblijvend langs komen door je in te schrijven op een buddy-avond via onze website!

Deel dit artikel

Geschreven door : admin

Leave A Comment

Al meer dan 10.000 Studenten zijn lid geweest bij ZHTC

Twijfel je nog of ZHTC iets voor jou is? Loop dan een dag mee als buddy!

Het Buddy formulier

Je wordt begeleid door een lid van onze prachtige sociëteit. Tijdens deze dag ervaar je niet alleen de gezellige sfeer, maar krijg je ook inzicht in wat ZHTC zo bijzonder maakt.

Het is een uitgelezen kans om te proeven van de unieke en verrijkende ervaring die ZHTC te bieden heeft. We kijken ernaar uit om je als buddy te verwelkomen en je te laten zien wat onze sociëteit zo speciaal maakt!

Drinken doe je met maten!

Contact gegevens

We hebben alleen een paar gegevens van je nodig, zodat wij goed voorbereid zijn op je komst.

Je gegevens worden uitsluitend hiervoor gebruikt

Mogen wij je nog iets vragen?

Daartegenover staat een gratis biertje  ;)

Hoe ben je op onze site/ vereniging terecht gekomen?

Je antwoord betekend veel voor ons!