HBO bruisweken wat kan je verwachten?

Door Gepubliceerd op: mei 29th, 2024

HBO Bruisweek – Dé start van jouw studententijd

De HBO Bruisweek is dé introductieweek voor studerend Zwolle; de perfecte manier om je opleiding, de stad, de studentenverenigingen en je toekomstige studie- en stadsgenoten op een leuke manier te leren kennen. Met je klas en je opleiding ga je drie dagen lang op pad. Je mentoren (ouderejaars studenten van je opleiding) laten je alvast proeven van het nieuwe studentenleven en maken je wegwijs op de campus en in Zwolle.

Wil je naast je klas meer mensen in Zwolle leren kennen? Word dan lid van een studentenvereniging. Aansluitend op de opleidingsintroductie kun je mee gaan met de intro van diverse studentenverenigingen, waaronder ZHTC. Kijk voor meer informatie over de studentenverenigingen op onze website.

Geen ontgroening!

Na de HBO Bruisweek weet je precies waar je moet zijn voor een leuke studententijd in Zwolle. We willen benadrukken dat de HBO Bruisweek geen ontgroening is, wij zorgen ervoor dat het leuk blijft voor iedereen. Er is ruimte voor fun en feest, maar als dat niet zo goed bij je past is er meer dan voldoende ruimte voor andere dingen. Op de camping hebben we bijvoorbeeld een speciale ‘chill plek’ voor als je de stad liever niet in wil.

Wat kun je verwachten?

Een bruisend introductieprogramma met voor elk wat wils. We bieden grootse evenementen maar ook sfeervolle kleinschalige activiteiten. De interactieve Citytour Zwollopoly brengt je langs alle highlights van Zwolle. Wij zorgen voor lekkere maaltijden op maandag en dinsdag zodat je met een goede bodem naar het avondfestival in de binnenstad vertrekt als je daarvoor kiest. Het avondfestival biedt veel leuke feesten, comedyacts in het theater, games, film, livemuziek, dance in Hedon en vooral heel veel gezelligheid in de Zwolse horeca. Een uitgebreid cultureel programma en een rijk scala aan sportieve activiteiten maken deze introductie compleet.

ZHTC, een van de prominente studentenverenigingen, organiseert tijdens de bruisweken diverse feesten en evenementen. Dit biedt een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met de vereniging en haar leden, en om volop te genieten van het studentenleven in Zwolle.

Mocht je al deze gezelligheid een beetje overweldigend vinden, dat snappen we. Er zijn best dingen waar je misschien tegen op kijkt zoals met studiegenoten die je nog niet kent gelijk drie dagen intensief optrekken en met een onbekende studiegenoot in een tentje slapen. Onze ervaring is dat studenten het beleven als een leuke introductie waardoor je extra soepel aan je studie begint, want je kent iedereen al! Het belangrijkste motto is: alles mag, maar niets moet! Hieronder hebben we de ervaringen van een aantal deelnemers voor je verzameld:

“Ik zag er best tegenop en had er geen zin in, maar achteraf was het super leuk en heb ik een gezellige week gehad waar ik m’n klas heel goed heb leren kennen. Ben blij dat ik ben geweest!”

“Mijn verwachting was m’n klas leren kennen en een gezellige tijd met elkaar doormaken. Dit is zeker gelukt, doordat je met elkaar in tentjes slaapt, zoveel verschillende dingen doet leer je elkaar gelijk al op een leuke manier kennen.”

“Ik had geen verwachting. Ik vond het heel spannend om mee te doen aan de Bruisweek. Maar alles viel mee toen ik er eenmaal was. Het was allemaal goed geregeld en ik heb heel veel plezier gehad.”

“Van tevoren zag ik er erg tegen op omdat ik nog geen studenten kende uit de klas. Door de goede begeleiding en door het goede programma was dit gevoel al snel afgenomen en hebben we alleen maar genoten van de gezelligheid.”

Kijk hier de aftermovie om vast een proefje te krijgen van wat jou te wachten staat.

INSCHRIJVING

Op je opleiding zie je persoonlijke blokkenschema voor je exacte locatie. Hier ontvang je een polsbandje en T-shirt. Daarnaast maak je kennis met je klas en de mentoren van jouw opleiding, waarmee je de hele introductie op zult trekken.

VERVOER

Omdat de diverse locaties van de HBO Bruisweek verspreid liggen over de stad is het meenemen van een eigen fiets verplicht! Deze fiets is hard nodig, aangezien de locaties niet op loopafstand van elkaar liggen. Indien je met openbaar vervoer naar de HBO Bruisweek komt, houd dan rekening met beperkte mogelijkheden voor het reizen met fiets binnen openbaar vervoer.

BRUISCAMPING

Tijdens de HBO Bruisweek blijven alle deelnemers slapen op de speciaal daarvoor ingerichte camping op Sportpark de Marslanden. Iedereen slaapt twee nachten in tweepersoonstentjes. Daarnaast zorgen wij voor de sanitaire voorzieningen met (groeps)douches en een grote ontbijt- en dinertent. De tent waarin je overnacht wordt voor je geregeld, maar moet je wel zelf opzetten. De HBO Bruiscamping vind je aan het Primulapad te Zwolle op het Sportpark Marslanden.

ETEN EN DRINKEN

Gedurende de Bruisweken wordt er elke ochtend een ontbijtbuffet klaar gezet op de camping en kun je zelf een lunchpakket maken. Op maandag en dinsdag hebben we ’s avonds een buffet. Indien je een speciaal dieet hebt, kun je deze afhalen bij de ‘dieetbalie’. Wij zorgen tijdens het ontbijt en diner voor koffie, thee en water. Fris en andere drankjes zijn voor eigen rekening, er zijn hiervoor munten te koop op de camping en in de binnenstad.

BELANGRIJK:

  • Let erop dat je bagage duidelijk gelabeld is, zodat je niks kwijtraakt.
  • Houd er rekening mee dat je de bagage op de fiets kunt vervoeren.
  • Neem zo min mogelijk waardevolle spullen mee.
  • Neem bagage mee in een stevige tas, bagage in vuilniszakken is niet toegestaan.
  • Tip: sla het nummer voor EHBO (06-20 24 86 42) en Bruis Informatie Punt (BIP) (06-45 88 65 18) op in je telefoon. Deze nummers zijn alleen bereikbaar tijdens de HBO Bruisweek.

INFORMATIEVOORZIENING

Het programma en alle informatie rondom de Bruisweken kun je vinden op: www.bruisweken.nl

Plaats de website tussen je favorieten zodat je altijd op de hoogte bent van eventuele wijzigingen in het programma. De site zal naarmate de introductie nadert regelmatig een update krijgen, dus houdt hem in de gaten om op de hoogte te zijn van het laatste nieuws.

Deel dit artikel

Geschreven door : bestuur

Laat een reactie achter

volg ons

Kom langs als buddy!

Tijdens deze dag ervaar je niet alleen de gezellige sfeer, maar krijg je ook inzicht in wat ZHTC zo bijzonder maakt.

Het laatste nieuws

Al meer dan 10.000 Studenten zijn lid geweest bij ZHTC

Twijfel je nog of ZHTC iets voor jou is? Loop dan een dag mee als buddy!

Het Buddy formulier

Je wordt begeleid door een lid van onze prachtige sociëteit. Tijdens deze dag ervaar je niet alleen de gezellige sfeer, maar krijg je ook inzicht in wat ZHTC zo bijzonder maakt.

Het is een uitgelezen kans om te proeven van de unieke en verrijkende ervaring die ZHTC te bieden heeft. We kijken ernaar uit om je als buddy te verwelkomen en je te laten zien wat onze sociëteit zo speciaal maakt!

Drinken doe je met maten!

Contact gegevens

We hebben alleen een paar gegevens van je nodig, zodat wij goed voorbereid zijn op je komst.

Je gegevens worden uitsluitend hiervoor gebruikt

Mogen wij je nog iets vragen?

Daartegenover staat een gratis biertje  ;)

Hoe ben je op onze site/ vereniging terecht gekomen?

Je antwoord betekend veel voor ons!