Excursie naar Den Haag met onze studentenvereniging!

Door Gepubliceerd op: mei 31st, 2024

Excursie naar Den Haag: Een dag in de politieke wereld van Nederland

Op 2 mei 2024 reisde een groep van twintig enthousiaste ZHTC-leden af naar Den Haag, ook wel bekend als de Hofstad, om zich te verdiepen in de politieke wereld van Nederland. Ondanks een kleine vertraging door een stopbus, verliep de heenreis soepel en arriveerden we rond 10 uur bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW).

Bij aankomst werden we hartelijk ontvangen door medewerkers van het ministerie. We kregen een uitgebreide toelichting over de diverse werkzaamheden en projecten waar het ministerie momenteel aan werkt. De rondleiding door het recent gemoderniseerde en uitgebreid gebouw gaf ons een fascinerende inkijk in de infrastructuur en organisatorische verbeteringen die hier de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden.

Bezoek aan het Ministerie van IenW

Het ministerie van IenW speelt een cruciale rol in het ontwikkelen en implementeren van beleid op het gebied van infrastructuur, waterbeheer en milieu. Tijdens de presentatie werd uitgelegd hoe Nederland werkt aan duurzame oplossingen voor mobiliteit en watermanagement, essentiële componenten in een land dat voor een groot deel onder zeeniveau ligt. De rondleiding door het gebouw, met zijn moderne architectuur en efficiënte indeling, gaf ons een goed beeld van de dynamische werkomgeving waarin beleidsmakers en ambtenaren opereren.

Lunch en Architectuurtour

Na een leerzame ochtend bij het ministerie, genoten we van een lunch en ontspanning in een nabijgelegen park. Het weer was prachtig, wat bijdroeg aan de ontspannen sfeer. Na de lunch werden we opgehaald door drie gepensioneerde Hagenezen die ons een rondleiding door de stad gaven, met een focus op de unieke architectuur van Den Haag.

Onze gidsen wisten met hun uitgebreide kennis en passie voor de stad een boeiende en informatieve tour te verzorgen. Ze namen ons mee langs historische en moderne gebouwen, waarbij ze interessante anekdotes en feiten deelden. Een onverwachte maar welkome omweg bracht ons bij een van de beste ijssalons van Den Haag, waar we even konden genieten van heerlijk schepijs.

Bezoek aan de Tweede Kamer

Het hoogtepunt van de dag was ongetwijfeld ons bezoek aan de Tweede Kamer, die tijdelijk is gehuisvest in het gebouw ‘De Apenrots’ naast Den Haag Centraal. We werden in stijl vervoerd in een groot voertuig met privéchauffeur, wat zorgde voor een vleugje luxe en gemak. Bij aankomst kregen we een rondleiding van Stein, een gepassioneerde geschiedenisstudent uit Den Haag met een bijzondere interesse in de politiek.

Stein’s rondleiding was niet alleen informatief, maar ook zeer boeiend dankzij zijn talent voor verhalen vertellen. Hij gaf ons een gedetailleerd overzicht van de geschiedenis en de huidige werking van de Tweede Kamer, inclusief de tijdelijke verhuizing en de uitdagingen die daarmee gepaard gaan. Zijn enthousiasme en diepgaande kennis maakten deze rondleiding onvergetelijk.

Diner bij Full Moon City

Na het officiële programma was het tijd om te ontspannen en te genieten van wat Den Haag te bieden heeft. De commissie besloot te dineren bij Full Moon City, een restaurant dat bekend staat om zijn unieke draaiende tafels. Dit concept maakte het delen van de diverse gerechten eenvoudig en zorgde voor een interactieve en gezellige eetervaring. De rest van de groep voegde zich later bij ons, wat leidde tot een avond vol lekker eten en goede gesprekken.

Avond in Den Haag

Na het diner genoten we van de sfeervolle terrassen van Den Haag, waarbij sommigen van ons zelfs nog een ijsje haalden als afsluiter van de dag. De terugreis naar huis was gevuld met gelach en gesprekken, hoewel de efficiëntie van deze reis te wensen overliet. Desondanks kon dit de pret niet drukken, en de gezellige sfeer bleef behouden tot we weer thuis waren.

Reflectie op een geslaagde dag

De excursie naar Den Haag bood een unieke gelegenheid voor de ZHTC-leden om de politieke wereld van Nederland van dichtbij te ervaren. De dag was gevuld met leerzame momenten, van de beleidsmatige inzichten bij het ministerie van IenW tot de fascinerende geschiedenis en werking van de Tweede Kamer. De architectuurtour en het diner bij Full Moon City voegden culturele en sociale elementen toe aan de ervaring, waardoor het een evenwichtige en verrijkende excursie werd.

Deze reis onderstreepte het belang van zulke educatieve en sociale activiteiten binnen onze vereniging. Het biedt niet alleen de mogelijkheid om kennis te vergaren en nieuwe ervaringen op te doen, maar ook om onderling sterke banden te smeden en samen te genieten van wat een stad als Den Haag te bieden heeft. We kijken terug op een zeer geslaagde dag en zien uit naar de volgende avonturen die we als ZHTC-leden samen zullen beleven.

Conclusie

De excursie naar Den Haag was een waardevolle en onvergetelijke ervaring voor alle deelnemende ZHTC-leden. Het bood een perfecte mix van educatie, cultuur en plezier, en versterkte de banden binnen onze groep. Dergelijke excursies zijn essentieel voor de persoonlijke en professionele ontwikkeling van onze leden en dragen bij aan een hechtere en meer betrokken vereniging. We danken iedereen die deze dag mogelijk heeft gemaakt en kijken uit naar toekomstige evenementen die ons net zo zullen verrijken en inspireren.

Deel dit artikel

Geschreven door : admin

Laat een reactie achter

volg ons

Een kort overzicht van de onderwerpen in dit artikel.

Kom langs als buddy!

Tijdens deze dag ervaar je niet alleen de gezellige sfeer, maar krijg je ook inzicht in wat ZHTC zo bijzonder maakt.

Het laatste nieuws

Al meer dan 10.000 Studenten zijn lid geweest bij ZHTC

Twijfel je nog of ZHTC iets voor jou is? Loop dan een dag mee als buddy!

Het Buddy formulier

Je wordt begeleid door een lid van onze prachtige sociëteit. Tijdens deze dag ervaar je niet alleen de gezellige sfeer, maar krijg je ook inzicht in wat ZHTC zo bijzonder maakt.

Het is een uitgelezen kans om te proeven van de unieke en verrijkende ervaring die ZHTC te bieden heeft. We kijken ernaar uit om je als buddy te verwelkomen en je te laten zien wat onze sociëteit zo speciaal maakt!

Drinken doe je met maten!

Contact gegevens

We hebben alleen een paar gegevens van je nodig, zodat wij goed voorbereid zijn op je komst.

Je gegevens worden uitsluitend hiervoor gebruikt

Mogen wij je nog iets vragen?

Daartegenover staat een gratis biertje  ;)

Hoe ben je op onze site/ vereniging terecht gekomen?

Je antwoord betekend veel voor ons!